Dam Click pe Romania 2018 - Brosura Povestilor de Succes

10 povești adevărate despre oameni, educație, punți digitale spre o viață mai bună și destine schimbate datorită platformei EduClick și programului Dăm Click pe România.

Solidaritatea Digitală pentru Educație

O analiză a Institutului Național de Statistică din 2018 arăta că cei 1,7 milioane de copii care sunt înscrişi în învăţământul primar şi gimnazial au acces la 136.365 de calculatoare. Cu o medie națională de un calculator la 12 copii, respectiv la 20 de copii din mediu rural, România înregistrează cele mai slabe rezultate din Uniunea Europeană.

Acest decalaj, așa numita fractură digitală, este motivul pentru care asociația Ateliere Fără Frontiere a creat în 2009 atelierul reconect, un atelier pentru antreprenoriat social de inserție, prin care deșeurile de echipamente electrice și electronice devin un instrument de integrare dar și sprijin pentru proiecte educaționale locale.

De atunci, prin intermediul programului național de educație EduClick, am reușit să dotăm cu 14.000 de calculatoare peste 3.000 de școli și asociații din comunitățile defavorizate. O mare parte dintre ele au fost donate datorită companiei Kaufland România care, din 2013, sprijină proiectele de solidaritate digitală ale asociației.

În 2018, cu ajutorul Kaufland România, am reușit să oferim 750 de echipamente IT complete către 50 de școli și licee din comunități mai puțin dezvoltate care derulează proiecte de educație pentru un public aflat în dificultate: copii și tineri defavorizați, instituționalizați sau cu dizabilități, grupuri marginalizate sau vulnerabile. În acest mod, aproximativ 8.400 de copii și tineri au acces la computere și 450 de profesori le folosesc în fiecare zi în procesul educațional.

Cele zece reportaje pe care le veți citi în această carte vă spun povestea unei Românii cu oameni care vor să facă și nu au cu ce și a unor copii care vor să învețe dar nu au cum. Oameni curajoși, care merită ajutați să construiască lumea de mâine.

Acești oameni ne dau nouă, inclusiv angajaților din inserție în cadrul atelierului reconect, motivația de a munci în fiecare zi pentru un viitor mai bun.

Îi felicităm pe toți cei care au făcut acest proiect posibil și le mulțumim pentru că există!

Aflați-le poveștile!

Echipamentele IT care ajung în comunitățile defavorizate prin programele Educlick, schimbă parcursul micilor elevi și le oferă noi perspective profesionale, dar și încredere că pot reuși alături de profesorii coordonatori. Am cules poveștile a zece dintre beneficiarii Educlick pentru a ilustra puterea solidarității.

Poveștile de impact din cadrul proiectului „Dăm click pe România 2018” le puteți parcurge în broșura de mai jos.

Ștefania Neagoe